ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Представят издание на биолога Петър Берон в НБ „Иван Вазов“

Издателска къща МАБОПАН и Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив канят пловдивчани и гостите на града утре – 8 юни, от 18:30 ч., на представянето на поредицата книги „С Петър Берон по света“. Представянето ще се проведе в Конферентната зала на библиотеката (вход от ул. „Иван Вазов“).

Ще има възможност за разговор с автора.

От планираните 15 книги на поредицата първите пет вече излязоха. Известният учен биолог, спелеолог и неуморим пътешественик Петър Берон в последните години се е заел да опише пътешествията си и перипетиите в посетените от него над 90 държави. Книгите са изпъстрени с много любопитни случки, недоразумения от сблъсъка на култури и обичаи, а също и с много исторически, географски, политически и социални данни от развитието на описваните страни. Интересът му към тях винаги е бил изследователски, затова и повечето от пътуванията са експедиции с конкретна цел, а не екскурзии. Но е видял и доста от туристическите забележителности, за които разказва увлекателно в книгите си.

Досега в поредицата: „Пет месеца в Нова Гвинея“, „Сану, Батуре!“, „На север от Юкатан“, „Близката чужбина“, „От Мандалай до Тимор“.

Заповядайте на представянето! Книгите не се разпространяват в търговската мрежа, а на представянето ще се предлагат с отстъпка. Желаещите ще получат и автограф от Петър Берон.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина